• Warmtepompen Goedkoop en energiezuinig verwarmen
Warmtepompen Goedkoop en energiezuinig verwarmen

Warmtepompen: goed voor het milieu en uw portemonnee

Warmtepompen geraken meer en meer ingeburgerd als milieuvriendelijke en energiezuinige manier van verwarmen (en koelen). En terecht! Of u nu bouwt of verbouwt, een warmtepomp is een uitstekende manier om het energiepeil van uw woning naar beneden te halen.

 

Wist u trouwens dat u via de overheid interessante premies kunt aanvragen voor het installeren van een warmtepomp? Bekijk hier de mogelijkheden.

 

We helpen ook bedrijven of grotere bouwprojecten bij de installatie van warmtepompen. Daar komen we dan vaak uit bij een multi-split warmtepomp of VRV-systeem. Dat is een warmtepomp waarbij één buitenunit aan meerdere binnentoestellen wordt gekoppeld. De temperatuur kunt u zelf per unit apart bepalen.

 

Bcool-Technics heeft ervaring met de installatie, het onderhoud en de herstelling van verschillende types warmtepompen:

  • Geothermische warmtepompen
  • Lucht-lucht-warmtepompen
  • Lucht-water-warmtepompen

 

Welke warmtepomp past het best bij uw woning?

 

Vraag hier advies en een gratis offerte

 

Geothermische warmtepompen

Geothermische warmtepompen halen warmte uit de aarde via horizontale of verticale collectoren. Dergelijke warmtepompen zetten warmte over op water. Ze hebben een hoog rendement en zijn ideaal voor de opwarming van sanitair water, vloerverwarming of centrale verwarming.

 

  • Warmtepompen met warmtelussen (horizontale collectoren)
    Als u over een tuin beschikt, dan hebt u meteen al een warmtebron voor uw warmtepomp. De warmtelussen worden ingegraven op een diepte tussen 70 cm tot 1,5m en onttrekken warmte uit de grond.

  • Warmtepompen met grondboring (verticale collectoren)
    Wanneer er bij u thuis onvoldoende tuinoppervlakte is, dan kunt u gaan voor warmtepompen met verticale collectoren, via een grondboring tussen 25 en 100 meter diep.

 

Lucht-water warmtepompen

Lucht-water warmtepompen zetten de buitenlucht om in warm water voor uw sanitair of centrale verwarming. Dit type warmtepomp maakt gebruik van een buitenunit die in contact staat met de leidingen van uw radiatoren of vloerverwarming. 

 

Een lucht-water warmtepomp is trouwens ook prima geschikt om te koelen in de zomer. De leidingen van de vloerverwarming worden dan met koud water gevuld waardoor de vloer de ruimte afkoelt.

 

Het rendement van lucht-water warmtepompen ligt lager dan bij de geothermische warmtepompen.

 

Lucht-lucht warmtepompen

Lucht-lucht warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht, en dat tot -25°C. In tegenstelling de andere soorten warmtepompen, geven lucht-lucht warmtepompen warmte af in de vorm van lucht en niet in de vorm van water.

 

Dit type maakt gebruik van een buitenunit en een binnenunit die met elkaar in verbinding staan.

 

Lucht-lucht warmtepompen kunt u ook inzetten als aircosysteem.

 

Warmtepompboilers

Warmtepompboilers worden specifiek gebruikt om sanitair water te verwarmen en onttrekken warmte aan de omgevingslucht (van binnen of buiten).

 

Het verbruik van een warmtepompboiler ligt veel lager dan bij een elektrische boiler en doorgaans heeft een gemiddeld gezin de investering in een warmtepompboiler terugverdiend op minder dan vijf jaar.

 

Warmtepompboilers worden vaak ingezet bij renovaties om te besparen op de energiefactuur.

 

Uw zwembad verwarmen met een warmtepomp

Warmtepompen zijn een stille, energiezuinige en efficiënte manier om uw zwembadwater op te warmen. Met deze techniek zet u de warmte van de lucht om naar warmte in het water. Met een warmtepomp houdt u het zwembadwater zonder problemen op 28°C gedurende zes maand.  

 

Welke warmtepomp past het best bij uw woning?

 

Vraag hier advies en een gratis offerte